Digitalisering med Huskompassen i Sverige AB

Banbrytande digitala lösningar för effektiva, miljövänliga och prisvärda villor. Läs mer om hur Sekurbit hjälpte Huskompassen digitalisera tillverkningsprocessen från inledande dialog till inflyttningsklart hus.

– Vi konkurrerar mot stora tillverkare, med etablerade kontaktnätverk, affärsprocesser, produktionslinjer och leverantörer. Vi såg en öppning på marknaden där vi kunde ta fram miljövänliga, prisvärda och kvalitativa hus som prismässigt var väldigt attraktiva för potentiella kunder, säger Patrik Jakobsson, affärsansvarig.

Huskompassen insåg tidigt möjligheterna med teknik och digitalisering. Genom att, tillsammans med Sekurbit, arbeta fram ett unikt byggsystem, baserat på svenska standarder och anpassningar för minimerad materialåtgång, kunde en beräkningsmotor utvecklas som, utifrån kundens ritningar, beräknade exakt materialåtgång. Efter att ha provat byggsystemet kunde det också säkerställas att Huskompassen levde upp till vad man önskade, miljövänliga och kvalitativa hus till konkurrenskraftigt pris.

Huskompassen såg också möjligheten att digitalisera ytterligare och tog återigen hjälp av Sekurbit för att utveckla ett system för digitala riskbedömningar, kontrollplaner och egenkontroller, i syfte att med några få klick i en mobilapp eller webbgränssnitt kunna bygga upp en kontrollplan, utföra kontroller och signera dessa. På så vis säkerställs dokumentationen effektivt med hjälp av bilder, dokument och signering samt minimerar risken för att missa en kontroll och tappa bort underlag.

– Jag har arbetat som kontrollansvarig i många år och detta är verkligen vad som behövs, den här lösningen kommer verkligen förbättra och förenkla för alla involverade, säger Patrik.